Wie is Raymond

Raymond van Es is beeldend kunstenaar, animator en animatiedocent. Hij voltooide in 2003 zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en begon in 2004 aan een vervolgopleiding animatie bij het Nederlands Instituut voor de Animatiefilm (NIAF).

Hij maakte onder andere klei-animaties voor een aflevering van het NPS-programma Klokhuis (2006) en voor de AVRO-documentaireserie Allemaal Film (2007). Daarnaast doceerde hij 3D-animatie aan Artez, de Academie voor Beeldende Kunsten in Zwolle.  Download zijn CV hier

Momenteel is Raymond werkzaam als freelance vormgever (webdesign, fotografie en animatie) en geeft hij animatieworkshop. Ook ontwikkelt hij educatieve kunsttrajecten aan het ICO in Assen.

Een rode draad in zijn werk is het onderzoek naar het geven van een levensechte expressie aan klei-animaties. Hij begon hier al mee tijdens zijn studie aan het NIAF en de letterlijke bezieling van kleifiguren heeft nog steeds zijn fascinatie. Hij combineert ‘live’ video-opnames van ogen en monden met stopmotion animaties van klei. Zo maakte hij een ‘levensechte’ klei-animatie van Jeroen Krabbé voor het programma ‘ Allemaal Film’.

Samen met zijn Collega’s Christa Moesker en Margriet Westerhof  werk hij in een atelier in Groningen onder de naam Animeer.nl.

 

Comments are closed.