Eigen werk

Kunst projecten waar ik in mijn “vrije” tijd aan werk.

hier onder enkele voorbeelden.

 


Nieuwe kunst schatten expositie

De combinatie van levensechte gelaatsexpressie en kleifiguren vormt het uitgangspunt voor mijn werk FACES, dat o.a. te zien was tijdens de editie 2011 van Nieuwe Uitleenschatten in de Der Aa-kerk in Groningen.
FACES is een bewegend schilderij, dat bestaat uit tientallen versies van hetzelfde kleihoofd met daarin steeds een andere ‘live!’ gelaatsuitdrukking.
Alle ogen en monden in FACES zijn overduidelijk van dezelfde persoon, maar door ze in elke versie net even anders in het gezicht te plaatsen, speel ik met de vooroordelen van de kijker. Als ogen iets te dicht bij elkaar staan of juist net iets te groot zijn, interpreteert de kijker het gezicht al snel als ‘dom’ of ‘naïef’.
FACES is een expressief werk, dat dwingt tot een nadere beschouwing.

 

 

 

 

 

 

 


The Phonotrope  Work in progress

(formerly the Phonographantasmascope)

Samen met Maik Hagens werk ik aan een installatie om de kijker het principe achter animatie te laten zien. Geïnspireerd door de vroegste opnameapparatuur voor film en animatie, zoals de zoetrope, zoeken we naar een manier om de kijker ‘live’ te kunnen laten genieten van een stopmotion animatie. Met behulp van een combinatie van HD-filmapparatuur en een platenspeler komen we steeds dichter bij ons doel.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.